Kajabi Tip - Toestemming verkrijgen voor het versturen van emails conform AVG

 

Kajabi Tip - Toestemming verkrijgen voor het versturen van emails conform AVG


Hoe werkt Kajabi met de AVG of GDPR. Standaard is er geen instelling in Kajabi om toestemming te vragen voor het sturen van emails.

Op grond van de wet AVG (GDPR) is het wel belangrijk dat de mensen op je mailinglijst toestemming geven dat je ze mag emailen. Dus die toestemming moet je op een andere manier van ze vragen. 

Binnen Kajabi zijn daar 2 opties voor:

  1. Een dubbele optin gebruiken. Waarbij mensen hun emailadres moeten bevestigen. De dubbelen optin kan je instellen bij een formulier (in Kajabi heet dat FORM). Met een vinkje zet je het aan. Een nieuwe volger krijgt na aanmelding een automatische email waarin gevraagd wordt of ze willen worden toegevoegd aan jouw mailinglijst. Pas als ze akkoord gegeven staan ze op je mailinglijst.
  2. Een makkelijkere methode, die ook minder tot problemen leidt, is om de AVG toestemming in Kajabi te vragen op het moment dat ze het formulier invullen. Je kan ze een vinkje laten zetten, dat ze akkoord gaan met jouw privacy beleid. Neem daarvoor binnen Kajabi in het Form een extra veld op, dat ze verplicht moeten aanvinken. Met dit veld krijg je ook altijd toestemming van iedereen op je mailinglijst binnen Kajabi.

In de video laat ik beide mogelijkheden zijn. En ook hoe je de bevestigingsemail en privacy beleid pagina kan aanpassen.
Bastiaan de Koning - Online Cursus Specialist

Hi, ik ben 7 online marketing ondernemer en gespecialiseerd in het bouwen en verkopen van online cursussen en leeromgevingen. KlantGenerator is mijn bedrijf. Kajabi-Users.nl is mijn blog voor Kajabi gebruikers. Opgericht met akkoord van Kajabi zelf. Wil je ondersteuning bij Kajabi, Linktopay of je online cursus? Neem contact met me op voor vrijblijvend advies. 

Contact - JouwCursusOnline.nl - KlantGenerator.nl - Kajabi-Users.nl - Linktopay.nl 
Wil je weten hoe makkelijk Kajabi werkt?

Probeer het 28 dagen uit.

PROBEER KAJABI 28 DAGEN GRATIS UIT
Vragen en reacties

Nieuw bij Kajabi?

Meld je aan via ons
Krijg deze extra bonussen ter waarde van ruim 1.500 euro!

- 28 dagen proef ipv 14 dagen
- Terugverdien Challenge
- NL templates emails
- Gratis installatie Linktopay
- 30/60/120 minuten Zoomcall

AANMELDEN KAJABI


Kajabi Users Nederland

Word gratis lid van Kajabi Users Nederland. Je ontvangt veel tips en tricks over Kajabi in de Kajabi Users Community Nederland. Stel vragen en praat mee.

WORD GRATIS LID

© 2020 KlantGenerator.nl

Close

50% Voltooid

Laat even weten wie je bent en je krijgt direct toegang tot de Community van Kajabi Users Nederland.